magazin online de lenjerie intima de dama si barbati

HOME Produsele noastre Articole Cum comand Modalitati de plata si livrare Determina-ti marimea Contact
Cos de cumparaturi

aveti 0 produse in cos
comanda acum
magazin de lenjerie intima online dama si barbati - Istoria tatuajelor
Concursuri
Promotii
Cumpara un voucher

Categorii

Seturi lenjerie intima sexyCOSTUME DE BAIENoutati TriumphTRIUMPH - Forme ModerneTRIUMPH - FashionTRIUMPH - Miss TriumphTRIUMPH - Zi de ziTRIUMPH - ClasicTRIUMPH - Tinute sportSloggi - Lenjerie intimaLenjerie intima barbatiShapewear - forme modelareTRIUMPH - Tinute de noapteCiorapi - DresuriAccesorii lenjerie intimaNou - Accesorii fashionTatuaje TemporareHalate de BaieLISCA - ClasicLenjerie Intima Gravide / Post-operatorie

Ultimele articole

10 sfaturi pentru doamne de la George Calinescu

10 sfaturi pentru doamne de la George Calinescu ,,Numai cine nu poate să iubească, îmbătrânește și moare". – George Călinescu citeste mai mult

Horoscopul intim al zodiei tale

În ce zodie v-aţi născut? Sunteţi un amant sau o amantă bună? Aparent fără nicio legătură, răspunsul la cele două întrebări dovedeşte contrariul. Desigur, pasiunea, romantismul ori pofta pentru plăcerile trupeşti secrete sunt influenţate de zodia în care v-aţi născut. citeste mai mult

10 trasaturi ce displac barbatilor

E usor sa ne dam seama ce ii atrage pe barbati, dar nu e la fel de evident ce trasaturi resping barbatii. Site-ul yourtango.com in parteneriat cu glo.com au realizat un studiu foarte amplu pe 20.000 de femei si barbati pentru a determina puterea atractiei in relatii. In timp ce au aflat si ce parere generala au femeile si barbatii despre atractie (90% sunt de acord ca si daca pasiunea de la inceput se mai diminueaza, ramane un romatism si un atasament de durata) , cercetatorii au descoperit detalii mai exacte in legatura cu ce tine focul pasiunii arzand pentru femei si pentru barbati. Si, in cazul barbatilor, au aflat si ce poate stinge focul foarte usor. citeste mai mult

Istoria tatuajelor

Popoarele primitive foloseau tatuajul în timpul ritualurilor de trecere, pentru a se proteja de forţele malefice sau, pur şi simplu, din dorinţa de înfrumuseţare. Astăzi, această modă e foarte răspândită printre artişti, fie ei cântăreţi de rock sau actori de film.

În 1992, în apropierea graniÅ£ei Austriei cu Italia, pe înălÅ£imile munÅ£ilor Alpi, a fost descoperit corpul unui bărbat. Cu hainele ÅŸi echipamentul bine conservate în gheaţă, bărbatul avea o vechime estimată de arheologi la mai mult de 5.000 de ani. Descoperirea a produs senzaÅ£ie. I s-a spus „Otzi, omul gheÅ£urilor”. Ei bine, Otzi avea în jurul gleznelor ÅŸi a genunchilor semne care semănau foarte bine cu tatuajele de astăzi. Au fost numărate 58 de astfel de desene alcătuite din puncte ÅŸi linii simple, iar istoricii au apreciat că tatuajele respective nu erau întâmplătoare, practica fiind probabil una frecventă în acele vremuri.

Dovadă stătea ÅŸi faptul că, imediat după cel de-Al Doilea Război Mondial, în 1948, arheologul rus Serghei Rudenko a descoperit în timpul unor excavaÅ£ii pe înălÅ£imile munÅ£ilor Altai, la graniÅ£a cu China, o căpetenie a sciÅ£ilor al cărei corp prezenta picturi cu animale fantastice: grifoni ÅŸi monÅŸtri a căror semnificaÅ£ie era magică, dar ÅŸi desene pur decorative. Toate arătau statutul social al celui tatuat. Mumia era mai veche de 2.400 de ani ÅŸi era foarte bine conservată.

Egiptenii au răspândit în lume arta tatuajului

Popoarele primitive îÅŸi tatuau adolescenÅ£ii ca ritual de trecere. Teoria era că un băiat care nu putea suporta astfel de dureri nu era de niciun folos în luptă. În mod similar, se credea că fetele nu puteau face faţă chinurilor naÅŸterii. MulÅ£i dintre aceÅŸti copii consideraÅ£i sub standarde erau însă oricum tatuaÅ£i cu un marcaj care-i excludea din rândurile tribului.

 Totemurile animale erau un motiv comun printre popoarele primitive. Se considera că purtătorii de imagini de ÅŸerpi, broaÅŸte, fluturi, lupi sau urÅŸi preluau, prin magia asocierii, o parte dintre puterile acestor animale. În alte culturi, un totem animal indica o legătură spirituală cu acea vietate care le ghida viaÅ£a. Istoricii care s-au preocupat de rădăcinile tatuajelor susÅ£in, astfel, că în China un porc sau un cal tatuat însemna noroc, iar imaginea unui peÅŸte era aducătoare de sănătate ÅŸi de prosperitate.

Izvoarele de istorie scrisă notează că egiptenii sunt cei care au răspândit arta tatuajului în lume. În 1891, arheologii au descoperit un mormânt datat 2160-1994 î. Hr., constatând că mumia de sex feminin avea tatuat un desen geometric format din puncte ÅŸi linii, practică rituală rezervată pare-se doar femeilor. Piramidele din timpul dinastiilor egiptene a treia ÅŸi a patra au fost făcute cu ajutorul grecilor, cretanilor, persanilor ÅŸi arabilor cu 2.000 de ani î. Hr., aÅŸa că obiceiul tatuării s-a extins repede. Nomazii l-au exportat în adâncurile Asiei, grecii au învăţat arta tatuajului de la persani, romanii au adoptat ÅŸi ei acest obicei de la greci. Scriitorii romani precum Vergilius, Seneca ÅŸi Galenus notau că mulÅ£i sclavi ÅŸi criminali erau tatuaÅ£i. O inscripÅ£ie din Efes stă mărturie că în timpul Imperiului roman timpuriu toÅ£i sclavii exportaÅ£i erau inscripÅ£ionaÅ£i cu „taxe plătite”. În timpul împăratului roman Constantin erau în continuare însemnaÅ£i condamnaÅ£ii, soldaÅ£ii ÅŸi gladiatorii. Vikingii aveau ÅŸi ei tatuaje pe piele. Pe la 1100, arabul Ibn Fadlan îi descria pe aceÅŸtia ca fiind primitivi, murdari ÅŸi cu trupurile vopsite.

Rolul tatuajelor în viaÅ£a marinarilor

După ce căpitanul Cook s-a întors din călătoria sa în Polinezia, moda tatuajului a devenit foarte populară printre marinarii englezi. La fel ÅŸi în FranÅ£a, unde, în secolul XVIII, mulÅ£i dintre navigatorii care se întorceau din larg aveau desenate pe piele flori, inimi, sirene, vapoare, ÅŸerpi sau diferite nume. Riscurile pentru sănătate ale tatuajului nu au rămas necunoscute. În 1861, medicul militar Maurice Berchon a publicat un studiu în urma căruia desenul pe piele a fost considerat periculos ÅŸi, pentru o vreme, a fost scos în afara legii.

 Obiceiul tatuajului a fost însă foarte popular printre marinari între 1600 ÅŸi 1940. Ei îÅŸi desenau pe piele pui sau porci pentru a se proteja de înec. Imaginea unei păsări desenate pe pieptul marinarilor era simbolul timpului petrecut de navigatori pe mare. Astfel, fiecare pasăre tatuată însemna că respectivul marinar are la activ 5.000 de mile parcurse. Unii dintre marinarii care trecuseră la sud de Ecuator îÅŸi tatuau pe picior imaginea lui Neptun. O fată tatuată – hula girl – însemna că respectivul marinar a fost în Honolulu. O femeie dezbrăcată tatuată pe braÅ£ era indiciul că respectivul marinar nu era la prima cursă.

Imaginea Satanei, imprimată pe piele

La începuturi, obiceiul li s-a părut creÅŸtinilor unul barbar. În 1915, când Cortez ÅŸi conchistadorii săi au atins coastele Mexicului, au fost terifiaÅ£i nu numai de faptul că băştinaÅ£ii îl idolatrizau pe diavol, dar îÅŸi imprimau pe piele imaginea lui. Spaniolii, care până atunci nu auziseră de tatuaje, au considerat acest obicei o lucrare a Satanei. În America de Nord, practica tatuajului era răspândită printre americanii nativi. La bărbaÅ£i era un indiciu al statusului social, iar la femei un însemn al faptului că erau căsătorite ÅŸi aparÅ£ineau unui anumit grup.

Angelina Jolie are tatuat pe umărul stâng o rugăciune în sanscrită

Răspândirea creÅŸtinismului ÅŸi a credinÅ£ei islamice au pus cumva frână răspândirii artei tatuajului. În credinÅ£a creÅŸtină, corpul era considerat un dat de la Dumnezeu care nu trebuia pângărit în acest fel. În Vechiul Testament se spune că „pentru morÅ£i să nu vă faceÅ£i tăieturi pe trupurile voastre, nici semne cu împunsături să nu faceÅ£i pe voi. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!”.

Cu toate acestea, în 1862, PrinÅ£ul de Wales, viitorul rege Eduard al VII-lea, ÅŸi-a făcut primul său tatuaj – crucea Ierusalimului – pe braÅ£. Evenimentul a dat startul unui obicei printre aristocraÅ£ii englezi din acea vreme, acela de a se tatua înainte de urcarea pe tron. În 1882, cei doi fii ai săi, ducele de Clarence ÅŸi ducele de York, au fost tatuaÅ£i de maestrul japonez Hori Chijo.

La New York, primul centru în care se executau tatuaje a fost deschis în 1846 ÅŸi a fost frecventat mai ales de militari în timpul războiului civil. Prima maÅŸină electrică de tatuat a fost inventată de Samuel O Reilly, în 1891.

 

Sursa: Historia.ro/Daniel Serban












 

 

 magazinuldelenjerie.ro este in reconstructie pentru dumneavoastra.

 

 

 

 

Dar avem finalizate urmatoarele magazine online:

 

 

 

www.lenjerie-intima-triumph.ro

catalog de baza si colectii Triumph

 

www.lenjerie-intima-dama.ro

outlet de lenjerie intima dama

 

www.lenjerie-intima-naturana.ro

catalog de baza si colectii Naturana

 

 

&

 

 

&

 

 

&

 

&